Yläkaapiton keittiö ja tiskaus


Keittiö by Laura A., 29.3.2023
Yleistyvänä trendinä on ollut jo muutaman vuoden ajan yläkaapiton keittiö. Astiankuivauskaapin kehitti suomalaisiin keittiöihinTyötehoseuran kotitalousosaston päällikkö  Maiju Gebhard vuosina 1944-45. Tästä linkistä pääset kurkkaamaan hauskan esittelypätkän kyseisestä kaapista ja muutenkin uudesta keittiöstä. Kätevältähän se vaikutti, ja varmasti mullisti senaikaisen tiskauksen. Mutta miten on tänäpäivänä, onko astiankuivauskaapille vielä oikeasti tarvetta?

Omassa käytössä olen kokenut kuivauskaapin melko turhaksi, sillä pääasiassa pesen astiat koneessa ja käsitiskiin jää vain isoimmat kattilat ja pannut sekä sellaiset tiskit, joita ei koneeseen saa laittaa. Kuivauskaapista vapautunut tila on meillä nyt tehokkaammassa käytössä tavallisena hyllykaappina.

Ilman kuivauskaappia tiskaus on sujunut mukavasti ja astiat ovat kuivuneet työtason päällä hetkessä. Ainoa miinus on ollut se, että keittiöpyyhe, jonka päällä astiat ovat olleet, on ollut heti ihan märkä ja lopulta vettä on lillunut tasolla. Eihän taso siitä itseensä ota, mutta ei se kuitenkaan kivaakaan ole. Ja toinen ongelma on ollut lasit, maljakot ja kannut, joita ei ole voinut pestä koneessa. Kun ne laittoi pyyhkeen päälle kuivumaan sai kokoajan pelätä, että ne kaatuvat. Niin ja yksi ongelma vielä, kun tiskit on liian tiiviisti alustaa vasten ne kuivuvat kyllä ulkopuolelta, mutta sisäpuolen on joutunut kuivaamaan toisella pyyhkeellä.

Olinkin ihan fiiliksissä kun Umbran uutuudet julkaistiin ja siellä oli kuivausmatto ja siihen yhdistettävä teline. Matto oli samaa materiaalia kuin meillä ennestään myynnissä oleva Shoe Dry kenkien kuivausmatto, joten tiesin sen olevan toimiva tuote. Niinpä pistin sen heti tilaukseen ja jäin odottelemaan vastaisiko saapuva tuote odotuksia. Ja vastasihan se. Joten jos painit samojen ongelmien kanssa, niin Umbran UDry Peg on sulle oiva tuote siihen :)